Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o takim spawnie na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oceńcie mój spawn, który pojawi się na moim serwerze. Napiszcie co dodać, poprawić itp. ;)

Screeny:

Spawn od góry:

110goic.png

dolny przedział, sam spawn:

2w6e70w.png

Smoki :D :

nzmuzb.png

Sam dolny przedział:

33b0hl4.png

Przedział I - teleporty:

33ou0jl.png

Przedział II - Sklep serwerowy:

2h4gkgp.png

Przedział III - Regulamin, Rangi VIP, SVIP, Administracja:

2ic7kom.png

Piszcie co sądzicie o tym spawnie. Jak chcecie to zapodam jeszcze więcej zdjęć. Z góry dzięki.

Niektóre informacje (np. drop z kamienia, ekipa) są rozpisane pod komendami (/drop, /ekipa), a inne (np. jak zająć własną działkę) na tabliczkach. To dobry pomysł? Czy zrobić wszystko jednym sposobem? Ale chyba zostawię tak jak jest ;)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Wyłącz sobie shadery, i wtedy zobacz jak to będzie wyglądało :/ a nie każdy ma shadery a jak ma to nie lubi na nich grać :/, nie wem może i ciekawy spawn ;)

Opublikowano

Wyłącz sobie shadery, i wtedy zobacz jak to będzie wyglądało :/ a nie każdy ma shadery a jak ma to nie lubi na nich grać :/, nie wem może i ciekawy spawn ;)

Zgadzam sie , lepiej ocenic jak to wygląda bez shaderów ponieważ mało ludzi na nich gra i nie każdy uzyska taki efekt jak na screenach.

Opublikowano

Bez shaderów wygląda również fenomenalnie ;). Przynajmniej na mój gust. Czyli spawn ładny? Nic nie trzeba zmieniać, poprawiać? Mam jeszcze jedno pytanie:

Czy mogę tu zrobić "lobby" do odpowiednich Mini-Gier? (MobArena, Spleef, Parkour itp.)2qi1mwy.png

i:

2wf0g7q.png

A tu macie zdjęcia bez shaderów:

1248nds.png

o5q047.png

11c9p9x.png

Liczę na pozytywne opinie :D

Opublikowano

Naprawdę ładny, lecz za duży, będzie to obciążało serwer, przez co gracze będą mieli lagi.

Opublikowano

No do użytkownika, który twierdzi, że plagiat to gratulacje.. Widziałem ten spawn i na jego podstawie zrobiłem własny -.- A Texture Pack to ChromaHills.

"trochę przebudowany" = zbudowany inaczej niż tam w "oryginale" ;).

Dzięki ziomy na pochwały. xD

A co z tymi lobby do mini gier? Mogę je zrobić na zdjęciach w wcześniejszym poście?

Niektóre informacje (np. drop z kamienia, ekipa) są rozpisane pod komendami (/drop, /ekipa), a inne (np. jak zająć własną działkę) na tabliczkach. To dobry pomysł? Czy zrobić wszystko jednym sposobem? Ale chyba zostawię tak jak jest

Opublikowano

Mi się nie podoba ponieważ jest za duży (zależy ile slotów ma serwer to też jest ważne) i jest w nim za dużo komplikowanych rzeczy.

Spawn powinien być prosty w 100% nie jakiś przesadzony wiem z własnego doświadczenia.

LUBIĘ CHODZIĆ PO TRAWCE :D

Opublikowano

Nic nie było robione WorldEditem.. Chociażby same podłogi, użyłem tych samych klocków ale z innym rozmieszczeniem. Symetryczne jest bo ja mam znaną dla niektórych chorobę symetryczności ;). Jak coś jest niesymetryczne to mnie to denerwuje i aż patrzeć nie idzie. Spawn jest pierwszą rzeczą, która gracz zobaczy po wejściu na serwer, nie powinna być ona mała, prosta tylko ładna (niekonieczne duża, ale ja lubię takie budowle) i atrakcyjna. Spawn pasuje na wszystkie rodzaje serwerów, gdybym go ciut przerobił grałoby też na Survival ;). Czekam na dalsze opinie. Tylko nie piszcie już: za duże/małe , symetryczne/niesymetryczne.. Chodzi mi o ogólny wygląd i prezentację

Opublikowano

@up fajny nick xD

EDIT:

Dodałem wyjścia na górną część spawnu. Schody przechodziły przez sklep więc dodałem tam małą ścianę. Ładnie jest cały czas? Czy może wrócić do stanu przed zbudowaniem wyjść?

Oto nowe screeny:

2lnwp1.png

1gg8iu.png

Piszcie co o tym sądzicie (głównie o nowym wyglądzie sklepu bo przez tą ściankę się waham.. Mam kopię zanim budowałem te schody na górę, przywrócić ją czy zostawić schody?

a może po prostu dodać teleporty nie byłoby tych schodów.. Co myślicie?

Opublikowano

Czyli nie usuwać tych schodów? A ta ścianka w sklepie nie jest aż taka drażniąca? Dzięki za pochwały ;3. 

Opublikowano

Moje shadery to GLSL Shaders OF + Sonic Ether's Unbelievable Shaders 10.1 Preview 1 ;)

Dobra schody zostawiam. Coś się wymyśli xD. Poprawiłem parę błędów i teraz jest symetria w 100% :D.

Piszcie co sądzicie o spawnie dalej ;). Nie mam pomysłu, co by można było jeszcze dodać. Pomóżcie :D

Opublikowano

No właśnie nie wiem co.. Myślałem, żeby dodać coś na ten górny poziom. Ten cały pusty, do którego zrobiłem przejście. Są tam na razie tylko lobby do mini gier.. A tak to pusto ;/

Macie pomysły?

Opublikowano

tylko ze jak cos wstawiasz na serwer publiczny no to zrub swoje e nie jak podal GosteczekV

Szukam ludzi na serwer:

Grafik

Budowniczy (3)

Moderator

O szczegoly prosze piasc na PW

Opublikowano

Cofnij się do postu w którym odpowiadałem na jego mądry komentarz. Powtarzać się nie będę.

EDIT: "zrub"?

Do zamknięcia. Już wymyśliłem co dodam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...